nombre de donants
0174427
 
enviar a un amic X


PER:
  (adreça de correu electrònic)

DE: (adreça de correu electrònic, opcional)

NOTA: (opcional)

màxim 255 caràcters


     

  Trasplantament de teixit ocular  >   Empelt d'escleròtica
 
¿SABIES QUE?

L' Esclera és la part blanca que s'encarrega de donar forma i protegeix el globus ocular. Està constituïda per fibres de col·lagen i fibres elàstiques en menor proporció. La seva elevada hidratació li confereix opacitat i durabilitat.
 
    QUAN ES PRECISA REALITZAR UN EMPELT D'ESCLERA?. TÈCNIQUES
 
 
 
 
   
1) PATCH D'ESCLERA

L'utilitzem en aprimaments importants d'escleròtica. Es posa el Pegat d'escleròtica sobre la zona afectada i es sutura a l'escleròtica sana. Posteriorment es recobreix amb conjuntiva. Es pot utilitzar en escleritis necrotitzant, escleromalàcia, perforacions esclerals amb pèrdua de substància, etc.
 
 
 
   
2) ESCLEROPLÀSTIA CORNEAL

És una alternativa a l'ús de la duramàter liofilitzada, en casos de descematocele o perforació corneal amb pèrdua de substància. Per realitzar-la s'aprima l'escleròtica, i es col·loca sobre el defecte a cobrir i es sutura a la còrnia sana. Es finalitza la intervenció amb un recobriment conjuntival.
 
 
   
3) ESCLEROEVERSIÓ CILIAR

En les triquiasi tant de parpella inferior com de la superior pot ser utilitzada com a tècnica d'elecció o secundària en fallar altres (termoablación per làser, crioteràpia, electròlisi ...).
 
 
   

4) CASQUETS ESCLERAL INVERS, DESPRÉS D'INTENT D' EXTRUSIÓ DE PRÒTESIS OCULARS

L'ús de l'implant de Medpor a l'evisceració, condueix a uns resultats funcionals i estètics bons, un cop adaptada la pròtesi ocular. De vegades la sutura secundària de les vores esclerals és insuficient (pròtesis massa grans o volum escleral petit), per la qual cosa resulta satisfactori aposar i suturar casquets d'escleròtica inversos. Finalment es recobreix amb conjuntiva.

 
 
   
5) ESCLEROFORMACIÓ DEL FÒRNIX INFERIOR EN CAVITATS ANOFTÀLMIQUES

Sobretot els pacients en els que s'ha realitzat una enucleació sense col.locació posterior de conformador, presenten dificultat per mantenir la pròtesi ocular, per retracció del fornix inferior. Es pot formar el solc palpebral inferior dissecant la conjuntiva, aposar-hi un empelt lliure d'escleròtica i suturar-lo per les seves vores. Així evitem el prolapse del fons de sac inferior i l'horitzontalització de la superfície tarsal inferior.
 
 
  / anar cap amunt /  
 

 

Copyright © 2011 Banc d’Ulls. Derechos Reservados.